perjantai 10. maaliskuuta 2023

Suklaakakku kinuskikuorrutteella



Pitkästä aikaa taas blogia päivittämässä! Täältä vauvakuplasta käsin ehtii vähän harvemmin tietokoneelle - leipoa kyllä ehtii, mutta se dokumentointi jää :D Paljon on siis leipomuksia ehtinyt testaamaan jo tämänkin vuoden puolella, mutta aloitetaan tästä jouluherkusta, jonka viime jouluna tein jälkiruuaksi. 

Resepti on kotoisin Meillä kotona -sivustolta. Alun perin kakku on leivottu pienempään vuokaan ja leivonnassa on käytetty myös kananmunia sekä rommia. Minulta ei nyt pienempää vuokaa löytynyt, mutta hyvin pystyi tekemään myös tällaisen isomman version vain yhdellä täytekerroksella. Lisäksi meidän perheelle valmistan useimmiten herkkuja ilman kananmunaa, jotta kaikki saavat syödä ja rommi jäi sekin pois.

Kakku on helppo valmistaa ja koostumuksesta tulee mehevä ja kostea. 

Pohja:

4 dl sokeria
2 dl kaakaojauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
3 rkl chiansiemeniä
9 rkl vettä
1 1/2 dl rypsiöljyä
3 dl maitoa
1 dl kahvia

Kostutus:

3 rkl fariinisokeria
3/4 dl vettä

Täyte:

1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa


Laita aivan aluksi chiansiemenet likoamaan veteen. Siemenet turpoavat ja muodostavat sammakonkutua muistuttavan seoksen. Sekoita sitten pohjan kuivat aineet keskenään omassa kulhossaan ja nesteet omassa kulhossaan. Kippaa sitten nesteet kuivien ainesten joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele ja jauhota reunat (tai käytä silikonista vuokaa, jolloin ei tarvitse jauhottaa). Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti ja 15 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla. Jäähdytä kakku. 

Valmista kostutusliemi keittämällä sokeri ja vesi siirappimaiseksi. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan ja kostuta kumpikin kakkupohja liemellä. Pehmennä täytteen karamellisoitu kondensoitu maito kulhossa lusikalla sekoittaen ja levitä puolet täytteestä kakun väliin ja loppu kakun päälle. 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti