sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Marjainen naked cake



Jääkiekon MM-kisat alkoivat! Kisoja katsellessa tarvitaan aina hyvät kisaeväät ja tällainen kakku syntyi tämän vuoden alkukarsintoihin :P No, tuli minulle itse asiassa vieraitakin viikonloppuna, joten ihan ei omiin suihin mennyt. Olin jo pitkään haaveillut tekeväni naked caken ja nyt vihdoin sain visioni toteutettua. Suklaakakkupohja on vanha tuttu kakkupohja veljenpojan Star Wars-kakusta. Täytteen rahka-tuorejuustoseoksen idean nappasin muistaakseni kampaajan tuolissa lehtiä selaessani jostakin naistenlehden reseptistä. Hilloa olisi ollut kiva laittaa joka kerrokseen, mutta tällä kertaa sitä riitti mustikkapiirakan jäljiltä vain alimpaan kerrokseen. Koeraati olisi (kerrankin!) kaivannut täytteeseen hieman lisää sokeria, joten lisäsin sen samoin tein reseptiin.




Kakkupohja:

200 g pehmeää voita
1 3/4 dl sokeria
4 munaa
4 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
50 g tummaa suklaata sulatettuna

kostutukseen n. 1 dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria
väleihin (mustikka)hilloa

Tee kakkupohja hyvissä ajoin, vaikkapa edellisenä päivänä. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat vähitellen vatkaten kunnolla jokaisen munan jälkeen. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe ja hämmennä varoen kakkutaikinaan. Sekoita sitten sula suklaa joukkoon. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja paista 180 asteessa n. 40 minuuttia, kunnes tikkuun ei enää kokeiltaessa tartu taikinaa. Anna jäähtyä ja leikkaa pohja kolmeen osaan. Kun alat koota kakkua, kostuta jokainen pohja vaniljamaidolla.

Täyte:

400 g Philadelphia-tuorejuustoa
250 g rahkaa
3 dl kermaa
2½ dl tomusokeria
3 rkl vaniljasokeria

mustikoita
mansikoita
vadelmia
karhunvadelmia

Vaahdota kerma ja lisää seokseen muut aineet. Täyte saa jäädä aika jämäkäksi.

Kokoa kakku siten, että laitat aina pohjan päälle ensin hilloa ja sitten täytettä. Asettele marjoja täytekerroksen päälle ja niiden päälle vielä hieman keskiosaan täytettä, jotta seuraava pohjapalanen pysyy paremmin kiinni. Päällimmäisessä kerroksessa jätä reunat hieman paljaiksi ja koristele marjoilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti