lauantai 23. toukokuuta 2015

Raparperi-mansikkatartaletit



Euroviisufinaali! Tänään! Kevään mahtavin ja mielenkiintoisin musiikkishow tarvitsee kaverikseen kisaeväitä, ja tällaiset tartaletit valmistuivat tällä kertaa.

Viime kesänä ostin porvoolaisen keittiövälinekaupan loppuunmyynnistä tartalettivuoan, jota en ollut ennen tätä päivää päässyt ollenkaan testaamaan. Hieman pelkäsin vuoan teflonpinnan laadukkuuden puolesta, mutta aivan turhaan. Hyvin irtosivat jopa nämä gluteenittomat versiot. Näin kesän kynnyksellä lähikauppaan oli lisäksi ilmestynyt kotimaisia raparperin varsia sekä mansikoita, joten makuyhdistelmä oli sitä myöten valmis. Ja herkullisia näistä tulikin! Mascarponella ei taida onnistua pilaamaan juuri mitään ja kesän ensimmäiset mansikat maistuivat taivaallisilta. Nam!



6 kpl

Pohja:

125 g jääkaappikylmää voita
3 dl Fin mix hienoa jauhoseosta
½ dl tomusokeria
1 keltuainen
3/4 dl kylmää vettä

Raparperihillo:

250 g raparperiä
1 1/4 dl sokeria
1/4 dl maizenaa

2 dl kuohukermaa
250 g mascarpone-juustoa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

mansikoita




Sekoita pohjan ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Muovaa taikinasta pallo ja kääri se kelmuun. Laita taikinapallo jääkaappiin vähintään 10 minuutiksi,

Kuori raparperihilloa varten raparpereistä uloin kerros ja paloittele kattilaan. Lisää sokeri ja keitä n. 5 minuuttia, kunnes raparperit pehmenevät. Ota kattilasta pieni määrä nestettä ja sekoita siihen maizena. Sekoita maizenasuurus raparpereihin ja kuumenna hetki. Jätä hillo jäähtymään.

Ota taikinapallo jääkaapista ja jaa se kuuteen osaan. Pyöritä taikinapaloista pieniä palloja ja litistä niitä hieman tartalettimuottiin sopiviksi. Voitele tartalettivuoan syvennykset ja painele taikina syvennyksiin. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. Kun vuoka on otettu uunista ja tartaletit jäähtyneet vuoassa, kopauta vuokaa, jotta taikinapohjat irtoavat. Nosta ne tarjoiluastialle ja jäähdytä.

Annostele raparperihilloa jäähtyneille tartaleteille. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita mascarpone-juuston kanssa paksuksi vaahdoksi. Nostele mascarpone-vaahtoa päällimmäiseksi ja koristele mansikoilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti