sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Appelsiini-pullapitko



Tässä vasta mehevä pullapitkoresepti! Tein tätä pullaa Kaffilaan, mutta pienen maistiaispalan verran koemaistajani maistoi, että kehtasi myydä :P Resepti on Maku-lehden pääsiäisnumerosta (2/2016). Alkuperäisessä reseptissä taikinaan lisätään vielä pääsiäisen keltaista sahramia, mutta minä jätin sen nyt pois. Vaniljarahka tuo taikinaan makeutta ja täyteläisyyttä ja täytteen appelsiini on piristävän kirpakka. Pulla on tosi näyttävän näköinen ja sanomattakin selvää, parhaimmillaan uunituoreena.


1 pullapitko

150 g voita
2 dl täysmaitoa
200 g vaniljarahkaa
30 g hiivaa
1 muna
1 rkl jauhettua kardemummaa
1/2 tl suolaa
10-11 dl vehnäjauhoja

Täyte:

1 prk (n. 284 g) appelsiinihilloa

Voiteluun ja päälle:

1 muna
1 rkl mantelirouhetta

Sulata voi kattilassa ja lisää maito sekä vaniljarahka. Kuumenna seos kädenlämpöiseksi. Kaada voi-maito-rahkaseos kulhoon ja murenna joukkoon hiiva. Liuota hiiva nesteeseen ja lisää mukaan muna, kardemumma ja suola. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan ja voimakkaasti vaivaten. Vaivaa 5 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa. Kohota taikina liinan alla n. 1-2 tuntia.








Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivonta-alustalle ja kauli taikina n. 30 x 40 cm kokoiseksi levyksi. Levitä taikinalevylle hillo ja kääri rullalle. Leikkaa sitten taikinarulla halki pituussuunnassa terävällä veitsellä. Kierrä rullan puolikkaat yhteen kierrepitkoksi. Sulje päät tiiviisti taittamalla ne pitkon alle. Voitele pitko vatkatulla munalla ja ripottele mantelirouhetta päälle. Paista 200 asteessa, uunin keskitasolla n. 30 minuuttia, kunnes pulla on kypsä ja saanut kauniin värin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti