lauantai 14. toukokuuta 2016

Appelsiinigranola



Granola-hulluus iski jälleen! Tämän reseptin sain veljeltäni ❤️
Aiemmin tekemästäni granolasta tämä poikkeaa siten, että tähän ei tule ollenkaan rasvaa. Taateleista keitetään sen verran tahmainen seos, että se tarttuu juuri sopivasti kaurahiutaleisiin ja muuttaa koko seoksen mukavan rapsakaksi uunissa.

Granolan paahtuessa uunissa, koko keittiön valtaa huumaava appelsiinin tuoksu ja voisi kuvitella uunittavan jotakin tosi sokerista ja makeaa. Vaan sokerittomalla linjalla jatketaan tämänkin granolan kanssa edelleen. Maku on tosi appelsiininen ja koostumus on mielettömän rapea. Itse asiassa tämä granola voisi sopia smoothie-kakkuni kakkupohjaksi pähkinägranolaakin paremmin! Pitää ehdottomasti testata!







n. 8 dl valmista granolaa:

4 kkp (6 dl) kaurahiutaleita
n. 100 g kuivattuja taateleita
1 1/2 dl vettä
1 appelsiinin kuori
1/2 tl kanelia
1/2 tl vaniljajauhetta
1/2 tl suolaa

Mittaa kuivatut taatelit ja vesi kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä pehmeiksi n. 10 minuutin ajan. Lisää vettä keiton aikana, jos taatelit uhkaavat tarttua pohjaan. Siirrä pehmeä taatelimassa, appelsiinin kuoriraaste sekä mausteet blenderiin ja aja tasaiseksi. Mittaa kaurahiutaleet kulhoon ja lisää joukkoon taatelimassa. Sekoita tasaiseksi niin, että kaikki kaurahiutaleet kuorruttuvat taatelimassalla. Levitä granola leivinpaperoidulle pellille ja paahda uunissa n. 150 asteessa 40-50 minuuttia. Sekoittele 10 minuutin välein paiston aikana. Anna granolan jäähtyä kokonaan pellillä, ennen kuin siirrät sen ilmatiiviiseen purkkiin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti