keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Smoothie-kakku



Sokeriton kauteni on nyt kestänyt jo melkein kaksi kuukautta. Mutta kun kuitenkin tykkää leipoa ja itsekin herkutella välillä, piti löytää sokeroimaton kakkuresepti. Smoothiekakusta olin kuullut paljon hyvää ja nähnyt kuvia, joten valinta osui sellaiseen, tällä kertaa Valion kakkuohjeeseen. Tämän kakun täytettä voi hyvillä mielin varioida oman maun mukaan, esim. vaihtaa marjat hedelmiin.




Tähän kakkuun käytin itse tekemääni granolaa, mutta alkuperäisen reseptin mukaan se korvataan myslipatukoilla. Täytteeseen käytin Pirkan marjasekoitusta, joka sisältää herukkaa, mustikkaa ja mansikkaa.

Kakun koostumus oli pehmeä ja täyte maistui ihan smoothielta, kiinteässä muodossa. Ja vaikka "terveyskakku" onkin, ei se silti ollut mautonta tai pahaa :P Koemaistajaraatina toimivat tällä kertaa työtoverit, jotka söivät kakkua hyvillä mielin.






Pohja:

n. 1-2 dl granolaa (resepti esim. täältä)
1 rkl hunajaa

Täyte:

4 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua tai vettä
2 prk Valion pehmeän täyteläistä maitorahkaa
200 g marjoja (laitoin valmista marjasekoitusta)
2 banaania
2 valkuaista
1 rkl hunajaa

Sekoita pohjaa varten granola ja hunaja keskenään. Painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohjalle ja laita kylmään odottamaan.

Laita liivatelehdet veteen pehmenemään. Lataa blenderiin rahka, marjat ja banaanit ja aja tasaiseksi, sileäksi massaksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Yhdistä rahkamassaan pieneen tilkkaan sitruunamehua tai veteen liuotetut liivatelehdet. Kääntele täytteeseen lopuksi valkuaisvaahto ja levitä täyte pohjan päälle. Anna kakun hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään. Koristele hedelmillä ja marjoilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti