maanantai 9. joulukuuta 2019

Juustokakkubrownies vadelmilla





Jokin aika sitten leivoin yksille lauantaivieraille näitä Suklaapossun vadelmaisia juustokakkubrownieita. Juustokakun ja brownien yhdistelmä on ollut to do -listallani jo pitkään. Reseptin raaka-aineet ovat jo niin herkullisia itsessään, että tämän kanssa ei voi kovin pahasti mennä pieleen - ellei leivonnaista paista liian pitkään; Suklaapossun ohjeen paistoaika oli puoli tuntia, mutta omalle uunilleni se oli turhan pitkä paistoaika. Kannattaakin ajoissa jo kokeilla, ettei browniesista tule liian kypsää. Vähän raakana se on omasta mielestäni paljon parempaa! Suklaapossu kehottaa rohkeasti myös kokeilemaan ohjetta niin, että korvaa vadelmat puolukoilla. Kuulostaa tosi herkulliselta sekin!





Brownies-taikina:

125 g voita
200 g tummaa suklaata
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl fariinisokeria
4 munaa
3/4 tl suolaa
1 1/4 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta

Juustokakkutaikina:

200 g tuorejuustoa (laitoin Philadelphiaa)
1 muna
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sokeria

3 dl (pakaste)vadelmia




Vuoraa n. 20x30cm syvä uunipelti tai -vuoka leivinpaperilla. Valmista sitten brownies-taikina: Sulata suklaa ja voi kattilassa. Sekoita suklaaseokseen sokerit ja munat yksitellen. Lisää lopuksi suola, jauhot ja siivilöity kaakaojauhe. Sekoitukset voi tehdä esim. puuhaarukalla tai pallovispilällä.

Valmista seuraavaksi juustokakkutaikina: Notkista kulhossa tuorejuusto. Sekoita joukkoon ensin sokerit ja sitten muna.

Levitä vadelmat leivinpaperoidulle pellille tai vuokaan. Käytin pakastevadelmia ihan jäisinä. Kaada päälle brownies-taikina. Tee sitten taikinaan koloja lusikalla ja täytä kolot juustokakkutaikinalla. Vetele lopuksi veitsellä viiltoja pitkin poikin taikinaa, kunnes taikinaan muodostuu marmorikuvio. Paista browniesia 175 asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes se on reunoilta kypsynyt, mutta keskeltä vielä pehmeää. Omalle uunilleni 25 minuuttia olisi riittänyt, sillä nyt kun paistoin puoli tuntia, taikina kypsyi makuuni liian kypsäksi. Anna jäähtyä ja jähmettyä mieluusti seuraavaan päivään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti