perjantai 27. joulukuuta 2019

Piparimutakakku





Tätä mutakakkua olen leiponut tässä kuussa jo kaksi kertaa! Ensimmäisen kerran vein kakkua vanhoille työkavereilleni, enkä ehtinyt itse maistaa ollenkaan. Oli siis täysin perusteltua leipoa sitä uudestaan, kun ystäväni käväisi meillä kahvilla toissaviikonloppuna :P

Rakastan mutakakkuja ihan sellaisenaan, mutta kaikenlaiset muunnelmat ovat myös ihastuttavia. Tähän kakkuun leivotaan mukaan perinteisten piparkakkujen mausteet. Tehdessä ajattelin, että onkohan maku turhan voimakas, mutta eipäs ollut. Tämä K-Ruoka -sovelluksen kakkuresepti sopii täydellisesti joulun aikaan ja ainakin minulle kakusta tuli ehdoton joulun suosikki!







150 g voita
200 g tummaa suklaata
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl pomeranssinkuorta
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl neilikkaa
4 munaa
1/2 dl sokeria
1/2 dl ruokokidesokeria
1 dl siirappia

Sulata voi ja suklaa kattilassa. Vaahdota munat ja sokerit, ja lisää vaahtoon myös siirappi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja kääntele ne sekä voi-suklaaseos vaahtoon. Kaada taikina leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija n. 22cm) ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes reunat ovat kypsät, mutta keskeltä taikina vielä hyllyy. Anna jäähtyä mielellään vuorokauden ajan kylmässä ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti