torstai 2. kesäkuuta 2022

Gluteeniton suklaa-tuorejuustobrownie

 



Tätä brownieta leivoin jo reilu kuukausi sitten töihin. Meillä on muutamia gluteenittomia, joten piti etsiä hyvä mutta gluteeniton resepti ja vielä sellainen, jonka pystyisi hyvin kuljettamaan pyörällä töihin :P Tämä ihana brownie valmistuu kätevästi vuokaan ja minulla sattuu vielä olemaan sellainen, johon saa kätevästi myös kannen päälle - erinomainen vaihtoehto pyöräilijälle!

Alkuperäisessa Annin uunin ohjeessa käytetään mukana myös vadelmia, mutta itse jätin ne tällä kertaa pois. Ja tosi hyvää oli myös ilman, mutta varmasti maistuu marjojenkin kera.

Brownietaikina:

300 g tummaa suklaata
300 g voita
3 dl sokeria
4 munaa
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta

Juustokakkutäyte:

400 g tuorejuustoa
4 rkl tomusokeria
2 munaa
2 rkl perunajauhoja


Marmoroitu brownie odottaa pääsyä uuniin


Tee ensin brownietaikina: Sulata suklaa ja voi kattilassa. Lisää seokseen sokeri ja anna jäähtyä. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jäähtyneeseen suklaasulaan munat yksitellen ja lisää lopuksi mukaan jauhoseos. Levitä brownietaikina n. 30x20cm leivinpaperoituun, suorakaiteen muotoiseen vuokaan. 

Valmista sitten juustokakkutäyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Tipauttele täytteestä pieniä kasoja brownietaikinalle ja vedä terävällä veitsellä haluamasi marmorikuvio pintaan. Paista 175 asteessa n. 20-25 minuuttia. Brownien pitää vielä pois otettaessa hyllyä keskeltä, jotta se ei kypsy liikaa ja pysyy tahmeana. Anna jäähtyä ja tarjoile joko sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti